akcija za možgane se pričenja
Blaž Koritnik

Pričetek akcije Za možgane

VEČ

prvih deset dni projekta za možgane
Grega Repovš

V ponedeljek 11.3. smo po nekaj mesecih priprave in aktivnega dela na zasnovi in pripravi spletnih strani javnosti predstavili akcijo **Za možgane**. Naj predstavimo, čemu je akcija namenjena in kaj smo uresničili v prvih desetih dneh.

VEČ

Evropski mesec možganov
Rok Berlot

304 milijarde evrov ... Okvirna ocena stroškov bolezni možganov od januarja 2013 v Evropi, podana na spletni strani Evropskega sveta za možgane, še naprej nezadržno raste. Za zneskom, povezanim z zdravljenjem in obravnavo bolnikov ter znižano kvaliteto njihovega življenja, zmanjšano produktivnostjo in zgodnjo umrljivostjo, pa se skriva še precej več: množica osebnih in družinskih zgodb, zaznamovanih zaradi nevroloških in psihiatričnih bolezni.

VEČ

2000+ podpisov za Nacionalni dan možganov
Grega Repovš

Šest mesecev in 2122 podpisov Za možgane. Ta teden SiNAPSA in Slovenski svet za možgane vlagata predlog za proglasitev tretje srede v marcu za vsakoletni nacionalni Dan možganov.

VEČ

Slovenski dan možganov
Blaž Koritnik

Vlada Republike Slovenije je razglasila tretjo sredo v marcu za slovenski dan možganov. S tem simbolnim dejanjem smo sklenili prvo fazo akcije Za možgane.

VEČ

Koliko Slovenci vemo o možganih?
ekipa projekta Z možgani za možgane

Zagnali smo študentski projekt za družbeno korist Z možgani za možgane, s katerim želimo preveriti seznanjenost javnosti z delovanjem možganov v zdravju in bolezni in opredeliti ovire, s katerimi se posamezniki in družba soočajo pri usvajanju znanstveno podprtih strategij za zdravje možganov.

VEČ